Elke week geeft Yvonne Rietbergen “muziek op schoot” bij Pippi Huis. Deze les is geïnspireerd naar het betreffende seizoen en sluit aan op de beleveniswereld van het kleine kind. Wie is Yvonne?

Yvonne is een bevlogen musicus, verteller en muziekdocent. Ze is een creatieve duizendpoot; maakt voorstellingen, verhalen, cursussen, illustraties en attributen en geeft lessen, concerten en optredens.

Haar algemene muzieklessen kenmerken zich door drie pijlers: zingen en zelf muziek maken met instrumenten, luisteren en verwonderen, en veel beweging en bewegingsspelletjes.

Eigenlijk is er nog een pijler die minstens zo belangrijk is. Plezier! Plezier in het ontdekken van nieuwe klanken, muziekspelletjes, muziek maken met elkaar, samen bezig zijn. Ieder kind doet dat vanuit de eigen persoonlijkheid en interesse en Yvonne nodigt ze uit om mee te doen en zichzelf te zijn.

Yvonne was als docent verbonden aan diverse muziekscholen, volksuniversiteiten en kinderopvangcentra.

Yvonne studeerde blokfluit aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (BA en Master in the Arts of Performance) en muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht (BA in the Arts).