Judith Zirkzee

Pedagogisch Coach

Mijn naam is Judith Zirkzee – Bordewijk. Samen met mijn man heb ik vier kinderen in de leeftijd van 24-34 jaar en drie kleinkinderen in de leeftijd van 2-5 jaar. Ik heb mijn schooltijd op de Vrije School doorgebracht, daar is mijn liefde voor muziek en zang ontstaan. Ik heb het er heerlijk gehad en mijn kinderen en kleinkinderen ook weer. Vervolgens ben ik voor docent muziekonderwijs gaan studeren. Nadat ik  mijn kinderen heb gekregen, studeerde ik aan de toenmalige Hogeschool Helicon voor kleuterjuf. Uiteindelijk ben ik in de kinderopvang terecht gekomen, waar ik veel invalwerk heb gedaan, zowel op reguliere als antroposofische kinderdagverblijven.  Zeven jaar was ik leidster van een peutergroep. Daarna werd ik NSO (naschoolse opvang) gastouder.
Ook ben ik drie jaar praktijkcoach op een antroposofische kinderopvang.
Wat was het ontzettend leuk om de kennis die ik had uit te dragen!
Dat smaakte naar meer! Anderhalf jaar geleden heb ik de opleiding tot pedagogisch coach in de kinderopvang gedaan. Trudy kende mij al en vroeg mij voor het Pippihuis te coachen. Nu werk ik als leidster in de peuterklas van Hansje Stoffel en daarnaast doe ik coachwerk voor meerdere antroposofische kinderopvang organisaties.

Wat ik zo leuk vind aan het coachen is dat ik de leidsters zie groeien, en dat ze steeds meer gaan durven, dat ze mijn adviezen oppakken en echt, allemaal hebben ze mooie eigenschappen en kwaliteiten. Ik ben enthousiast over ‘t Pippihuis.
Het is een dynamische organisatie, waar veel mogelijk is!