Leren door ervaren is wat ’t Pippi Huis de kinderen wil bieden. We maken maandelijks uitstapjes. Een uitstapje is een speciale georganiseerde dag in de natuur of een bezoek aan een andere mooie en uitdagende plek. Tijdens deze uitstapjes worden de zintuigen van de kinderen geprikkeld; ‘ze wandelen in de bossen, proeven van het fruit,zien felgekleurde bloemen en voelen de wind, regen en de zon’. We gaan bijvoorbeeld naar een fruitplukkerij, waar de kinderen zelf hun fruit kunnen plukken en hier gelijk van kunnen “ snoepen”. …  of naar een recreatiegebied waar we een hele dag in de natuur spelen en ontdekken. We durven te pionieren! Uiteraard met ons gezonde verstand en met altijd de veiligheid voorop!

Ook een uitstapje naar een bibliotheek is voor de kinderen van Pippi Huis weer een ervaring. Uiteraard kijken we goed of het uitstapje aansluit bij de leeftijd van de kinderen en/of ze in de sfeer van het seizoen passen.

Tijdens deze ontdekkingstochten worden de kinderen geïnspireerd om hun ontdekkingen en ideeën op een eigenzinnige en pure manier vorm te geven.

The one thing you have that nobody else is you. Your voice, your feelings, your mind, your taste, your story. So do, learn, sing, dance, draw, play and live as only you can.

– Neil Gaiman