We stimuleren de creativiteit van de kinderen door met ze te knutselen of schilderen in de kleuren van de seizoenen. We oefenen de nat op nat verftechniek om gaan vrij schilderen als een echte Picasso. We maken gebruik van natuurlijke materialen zoals wol, bijenwas (krijt) , klei en karton en maken zoveel mogelijk gebruik van “recycle” materiaal.

We proberen de creatieve uitspattingen door middel van een verhaal te omlijsten zodat de kinderen hun beeldend vermogen en emoties kunnen uiten in deze momenten.

Ieder kind op zijn haar manier. Een baby kan kijken en luisteren naar de oudere kindjes, een peuter kan bijvoorbeeld papier scheuren en met (vierkante) krijtjes kleuren en een kleuter kan al echt met een kwast verfcreaties maken!

Ieder kind kan creëren!

Ook in het maken van muziek…….wat in Pippi Huis een wekelijks onderdeel is. We zingen en bewegen en maken “muziek op schoot”! Zonder muziek geen Pippi Huis en zonder Pippi Huis geen muziek. Ritme horen en voelen en klanken maken worden op deze manier aan de kindjes van jongs af aan spelenderwijs ‘aangeleerd’.

Een voorbeeld van welke liedjes gebruiken is ‘In het herfstbos

Elk kind is een kunstenaar, het probleem is om een kunstenaar te blijven naarmate je opgroeit.

-Pablo Picasso