Speelgoed van natuurlijke materialen

In ’t Pippi Huis spelen kinderen met speelgoed van natuurlijke materialen. We spelen in huis en haard, maken dagelijks een wandeling en spelen met in het speelhuisje. Waarom geen plastic of speelgoed van andere harde kunststof? Dit is toch veel makkelijker schoon te houden en is minder aan slijtage onderhevig?

Onder het mom: “gemak dient de mens”, hygiëne of veiligheid zullen veel kinderdagverblijven dit soort speelgoed aanbieden. Maar dient dit ook het kind? ’t Pippi Huis is van mening dat het kind gebaat is bij puur speelgoed, dat je kunt voelen en ‘ontdekken’. Is het licht of zwaar, kun je er mee rollen of slepen? Is het rond, vierkant of langwerpig? Kun je er mee bouwen of ergens in doen?

Laat het kind fantaseren en met draadjes slepen, dennenappel-ijsjes ‘verkopen’, met mandjes en pannetjes in de weer zijn en al zingend in het huisje spelen met natuurlijk speelgoed.